FIRESTONE EPDM rendszer

2015.04.02.

FIRESTONE EPDM rendszer

A Firestone RubberGard® szigetelő rendszerek fő alkotóeleme az EPDM, egy egyrétegű műgumi lemez, amit etilén-propilén-dién monomer, korom, olajok, vulkanizálást és kötést segítő hatóanyagok keverékéből kalanderezéssel állítanak elő, majd vulkanizálnak.
Gyártanak poliészter-szövet erősítésű, valamint tűzterjedést gátló EPDM lemezeket is.

Kiváló tetőszigetelési megoldás


Az EPDM szigetelőlemez alkalmazása a lapostetők szigetelésénél, mind az új építéseknél, mind a felújításoknál jelentősen megnövekedett, és ez annak köszönhető, hogy tökéletesen megfelel a mai kor építési előírásaiban foglalt követelményeknek.

Gyors és könnyű beépítés
A Firestone RubberGard® EPDM szigetelőlemezeket akár 15 m széles és 61 m hosszú leplekben is gyártják és ennek eredményeképpen kevesebb a helyszíni toldás és rövidebb a beépítési idő.

Kiváló időjárás-állóság és tartósság
A Firestone RubberGard® EPDM egy teljesen vulkanizált szigetelőlemez, mely elsősorban EPDM polimerekből és koromból tevődik össze és ennek köszönhetően kitűnően ellenáll az ózonnak és az UV sugárzásnak. Miután a lemez nem tartalmaz lágyítót vagy égésgátló adalékot, így a tulajdonságai hosszú távon változatlanul megmaradnak és ezáltal tartós szigetelési megoldást nyújt.

Kitűnő rugalmasság és szakadási nyúlás
A Firestone RubberGard® EPDM lemez -45 °C-ig rugalmas marad és mivel szakadási nyúlása több, mint 300 %, kiválóan követi az épület mozgásait és a hőmérsékletingadozást.

Alacsony megtérülési költség
A Firestone RubberGard® EPDM lemezzel készült tetők szinte alig igényelnek karbantartást. Amennyiben szükséges, a lemez még évek múltán is egyszerűen javítható a Firestone QuickSeam® toldó-szalagok segítségével. Ez a tulajdonsága, párosulva a tartóssággal és a versenyképes beépítési költségekkel igen alacsony megtérülési
költséget eredményez.

vissza